Το σπίτι και η επιχείρηση, αποτελεί ίσως το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο ενός ανθρώπου, με μεγάλη οικονομική και συναισθηματική αξία, για αυτό και η προστασία τους από κάθε τυχαίο γεγονός με τις πιο στοχευμένες λύσεις ασφάλειας είναι επιτακτική.
Αυτό μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο, καθώς θα πρέπει να μπούμε σε μία διαδικασία ώστε να καταλάβουμε ποια εταιρία ασφάλειας προσφέρει τα καλύτερα συστήματα και τις πιο αξιόπιστες υπηρεσίες-λύσεις συναγερμού. Για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να βάλουμε στην εξίσωση πολλές άγνωστες/γνωστές μεταβλητές και να εξετάσουμε διάφορους παράγοντες και κριτήρια πριν την δέσμευση μας με μία εταιρία που παρέχει συστήματα ασφαλείας.

Η φήμη της εταιρίας
Η φράση «από στόμα σε στόμα» δεν είναι τυχαία. Δε είναι λίγες οι φορές όπου πριν την αγορά ενός προϊόντος έχουμε συμβουλευθεί κάποιον κοντινό μας, είτε πρόκειται για μέλος της οικογενείας μας είτε για φίλο. Ωστόσο, όταν έρχεται η ώρα και η ανάγκη για την αγορά ενός συστήματος συναγερμού, θα πρέπει να κάνουμε τις παρακάτω ερωτήσεις:
Πόσα χρόνια εμπειρίας έχει η εταιρία στην τοπική αγορά;
Είναι η ιστοσελίδα τους επαγγελματική;
Τι λένε οι άλλοι για τις εμπειρίες τους (μέσα από μαρτυρίες ή ιστοσελίδες τρίτων);
Μοιράζονται επαγγελματικές γνώσεις και δίνουν συμβουλές μέσα από την ιστοσελίδα τους;
Είναι η εταιρία ενεργή στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης δημιουργώντας θετικές σχέσεις με τους πελάτες;
Πόσες ιδιότητες εξυπηρετούν;
Το εύρος των προϊόντων
Ένας άριστος δείκτης της αξίας μιας εταιρείας είναι η γκάμα των προϊόντων της. Από τις επαγγελματικές κάμερες έως τους συναγερμούς, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι ανάγκες του πελάτη ποικίλλουν. Μερικές από τα προϊόντα που πρέπει να δώσετε σημασία είναι:
Κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης
Συναγερμοί κάθε τύπου (ενσύρματοι /ασύρματοι/υβριδικοί)
Βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης
Τεράστια ποικιλία σε κάμερες (PTZ, Dome, Bullet, νυχτερινής όρασης κ.λπ.)
Συστήματα περιμετρικής προστασίας
Θυροτηλεοράσεις
Λύσεις, εφαρμογές και συστήματα για την απομακρυσμένη παρακολούθηση της οικίας ή της επιχείρησης
Συνεργασία-επικοινωνία με ΚΛΣ

ivermectine sans ordonnance

Πιστοποιήσεις Εταιριών Εγκατάστασης Συστημάτων Ασφαλείας
Άλλο ένα σημαντικό κριτήριο είναι τα προσόντα που διαθέτουν οι τεχνικοί. Φαίνονται να είναι ειδικοί στον τομέα τους; Πώς εκπαιδεύονται; Είναι μέλη οποιωνδήποτε εθνικά αναγνωρισμένων συστημάτων πιστοποίησης; Θα πρέπει να επιλέγονται μόνο οι εταιρείες που έχουν πιστοποιηθεί από αξιόπιστα ιδρύματα; Αυτό δείχνει ότι είναι ικανές και αξιόπιστες όσον αφορά τις υπηρεσίες που ισχυρίζονται ότι προσφέρουν. Με βάση το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας, όλες οι επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες ασφάλειας, θα πρέπει να διαθέτουν τη σχετική άδεια λειτουργίας Ι.Ε.Π.Υ.Α. (Ιδιωτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας). Όμως, ο καταναλωτής δεν διασφαλίζεται μόνο με την κατοχή της άδειας λειτουργίας ΙΕΠΥΑ. Θα πρέπει επιπλέον ο τεχνικός που θα έρθει στον χώρο του πελάτη να έχει τη λεγόμενη Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας Κατηγορίας Β. Η Άδεια Εργασίας Προσωπικού Ασφαλείας Κατηγορίας Β είναι εξίσου σημαντική με την Άδεια Λειτουργίας Ι.Ε.Π.Υ.Α., καθώς τεκμηριώνει την τεχνική επάρκεια του εγκαταστάτη. Όπως η άδεια ΙΕΠΥΑ, έτσι και η άδεια αυτή ανανεώνεται κάθε πέντε χρόνια.

Εξυπηρέτηση πελατών και χρόνος απόκρισης
Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας αξιόπιστης επιχείρησης είναι τα επίπεδα εξυπηρέτησης που προσφέρει. Μπορούν να επικοινωνήσουν 24 ώρες την ημέρα και επτά ημέρες την εβδομάδα; Υπάρχουν πολλά σημεία επικοινωνίας, όπως SMS, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και αποκλειστικός τηλεφωνικός αριθμός; Ποιος είναι ο χρόνος αναμονής κατά την κλήση; Η τακτική συντήρηση και η υποστήριξη είναι άλλες ανησυχίες. Εάν διαπιστώσετε ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα στο σύστημά σας ή εάν χρειάζεστε αναβάθμιση λόγω μιας νέας επέκτασης στο σπίτι σας, οι τεχνικοί θα πρέπει πάντα να είναι εκεί ανεξάρτητα από την ώρα η τη μέρα (π.χ. αργία). Τέλος, ο χρόνος απόκρισης είναι εξίσου σημαντικός. Αν υποθέσουμε ότι ενεργοποιείται ένας συναγερμός, πόσο καιρό θα χρειαστεί να επικοινωνήσουν μαζί σας και ποιο είναι το μέσο χρονικό διάστημα πριν το προσωπικό ασφαλείας φτάσει στην οικία ή το γραφείο σας; Εδώ και τα δευτερόλεπτα παίζουν σημαντικό ρόλο.

Σύγκριση τιμής ποιότητας
Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι η χαμηλότερη προσφορά μπορεί να μην είναι πάντα η καλύτερη επιλογή. Θα πρέπει να συγκρίνετε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές εταιρίες για να καθορίσετε τη μέση τιμή και στη συνέχεια να ζυγίσετε τις επιλογές σας πριν προχωρήσετε στην αγορά του εξοπλισμού. Είναι επίσης συνετό να εκτιμηθεί εάν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι εργασίες συντήρησης και οι αναβαθμίσεις συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο τιμολόγησης.

Η γνώμη των πελατών και οι… μαρτυρίες
Μια εταιρεία που παρέχει επαγγελματικά συστήματα ασφάλειας πρέπει πάντα να είναι πρόθυμη και ικανή να σας παράσχει μαρτυρίες από τους προηγούμενους πελάτες της. Αυτός είναι ένας άλλος δείκτης των τύπων διαφάνειας και υποστήριξης που μπορείτε να περιμένετε από τις εν λόγω εταιρίες. Ορισμένα από τα ζητήματα που μπορούν να απαντηθούν μέσω αυτής της διαδικασίας περιλαμβάνουν π.χ. το πόσο ικανοποιημένοι έμειναν οι πελάτες με τον χρόνο εγκατάστασης και αν πραγματοποιήθηκαν τυχόν αναβαθμίσεις άμεσα και απροβλημάτιστα.

Η τελική απόφαση
Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ένα κριτήριο που θα πρέπει να υπερισχύσει έναντι του άλλου. Όλοι αυτοί οι παράγοντες πρέπει να ζυγίζονται από κοινού. Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες διαφορετικές εταιρίες ασφαλείας σε ολόκληρη την Ελλάδα και είναι λογικό ότι κάποιες θα προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες από άλλες. Η γνώση ορισμένων παραγόντων θα σας δώσει τη δυνατότητα να λάβετε τις καλύτερες αποφάσεις την κατάλληλη στιγμή. Η επιλογή μίας έμπειρης εταιρείας που παρέχει επαγγελματικά συστήματα ασφαλείας απαιτεί χρόνο, σύνεση και αντικειμενικότητα.